Miksi Kepu?

Heippa!

Kuuntelin tuossa juuri keskustan Lapin tupaillan facebookista näin sunnuntain, Ystävänpäivän ja laskiasen ratoksi ja päätin kirjoittaa muutaman rivin, sillä minulta on jo nyt kysytty, miksi juuri keskusta?

Lyhyt vastaus olisi verenperintö. Isovanhempani olivat keskustalaisia. Arvostan heitä -sodasta selvinneitä ja tätä maata sen jälkeen rakentaneita sankareita suuresti. Keskusta oli olemassa jo heidän aikanaan ja se on syntynyt suomalaisista aatteista.

En koskaan päässyt keskustelemaan Kalle-ukin ja Tyyne-mummin kanssa polittisista asioista, sillä he molemmat ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen jo aikaa ennenkuin minua on alkanut kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat. 

Tällä hetkellä puolue ajaa niitä arvoja, joita minäkin tahdon ajaa. Aina pitää katsoa eteenpäin, menneisyys on jo takan ja siitä pitää ottaa opikseen. Siihen ei saa jäädä, muuten mikään ei muutu.

Minua ja keskustaa yhdistää moni aatteellinen asia: 

En pidä ajatuksesta, että kotihoidontuki lakkautettaisiin ja äitien ja isien valinnanvapauteen hoitaa lapsensa kotona mahdollisimman kauan puututtaisiin. Minusta lasten kanssa kotiin jäämiseen pitäisi pikemminkin kannustaa! Kuten Annika Saarikko on hesaria myöten kirjoittanut: suomalainen nainen tekee jo nyt kovasti töitä. Sen on riitettävä.

Toinen tärkeä asia, jota keskusta ajaa ja joka mitä suurimmassa määrin koskee meitä posiolaisiakin. Maaseutua ei saa autioittaa. Onneksi kuntaan muutto on näin kuntalaisen silmin vilkastunut viimeaikoina. Nyt tarvitaan hyviä päätöksiä, jotta kuntamme näyttäytyy entistä houkuttelevampana. En jaksaisi kuulla enää yhtään kertaa, että "täällä ei ole mitään." Sehän ei pidä lainkaan paikkaansa! Keskustan varapuheenjohtaja Honkosta lainatakseni: ”hyvä elämä ei saa olla postinumerosta kiinni”.

Pienenä lisäyksenä Annika Saarikko puolueen johdossa perheellisenä naisena ja positiivisena esikuvana innostaa minua. Katri Kulmuni teki minusta hyvää työtä ministerinä. Piste. 

Iloista sunnuntaita!

-Milla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kunnallisvaaliehdokkaaksi!

Miksi lähdin ehdokkaaksi?