Koti ❤️

Lasten harrastuksissa korostuu meillä vahva yhteishenki.

Tämä ihana kukki viimeksi jouluna!


Näin raskausaikana, minun on täytynyt tyytyä pitkälle nauttimaan toisten touhujen seuraamisesta ja ikuistamisesta.


Kyllä ei ole niin, että kaikkien täytyy asua keskuksissa ja kaupungeissa! Tässä postauksessa kirjoittelen asioista, jotka ovat minusta Posiolla asumisessa parasta ja mitä itse täällä arvostan erityisesti.

Olen opiskeluaikoina asunut lähikaupungeissa, ja aina palasin takaisin Posiolle. Vaikka kaupungeissa oli kaikkea, ei kuitenkaan ollut mitään -minulle. Posio on koti. Täältä löytyi oma Rakas aviomies ja yhteinen koti Perä-Posion rauhasta. 


Kodin rauha on täällä minulle parasta ja tärkeää. Kun on sosiaalinen muutoin, kotona voi rauhoittua. Muistan, kuinka kaupungissa asuessani en kyennyt rauhoittumaan kotonakaan, vaan kaupungin pauhu ja hektinen elämä tarttui minuunkin.


Posiolla on paljon mahdollisuuksia harrastaa. Täällä voi kuluttaa vapaa-aikansa tehden kaikenlaista kielten opiskelusta, joogailuun tai jääkiekon pelaamiseen. Ryhmät eivät välttämättä ole suuria, mutta seura sitäkin sydämellisenpää. 


Saan kasvattaa mansikoita ja tyrnejä omalla pihalla. Saan poimia marjat pakastimeen lähimetsästä. Saan hiihtää järven jäällä talvisin ja kesäisin leikata nurmikkoa ihan kyllästymiseen saakka.


Lapsiperheen näkökulmasta koen, että omat lapset voivat harrastaa monipuolisesti ja turvallisesti vuoden ajasta riippumatta. Tykkään ajatuksesta, että ”koko kylä kasvattaa”. Tämä on korostunut etenkin poikiemme harrastusten parissa. Yhteisöllisyys on hienoa!




Oma aktiivisuus harrastuksiin liittyen on täällä tärkeää. Meillä on erittäin toimiva kansalaisopisto, jossa on vuosia kuunneltu meitä kuntalaisia ja pyritty järjestämään toiveiden mukaisia kursseja. Opetin opistossa monta vuotta, joten koen sen olevan tärkeä vapaa-aikaamme vaikuttava taho.


Posiolla on työmahdollisuuksia. Muistan, että oli aika, jolloin työtä ei tuntunut olevan tarjolla. Nyt on eri tilanne. Uusia tekijöitä tarvitaan jatkuvasti alalle kuin alalle. Tätä kirjoittaessani te-toimiston sivuilla työpaikkoja oli auki 13 kappaletta. Tiedän myös, että monet yrittäjät kaipaisivat lisäkäsiä esim. tulevana kesänä, vaikkei työpaikkailmoitus olekaan netissä.


Luonto ja kaikki mitä se mahdollistaa ja voi tulevaisuudessa mahdollistaa. Arvostan Posiolla mieletöntä ympäristöämme: luontoa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Uskon, että meillä on luonnossa mahdollisuuksia, joita emme välttämättä vielä itsekään ymmärrä. En kannata luonnon peruuttamatonta tuhoamista, edes mahdollisten uusien työpaikkojen kustannuksella. Uskon, että työpaikkoja ja uutta yritystoimintaa tulisi luoda mieluummin mm. matkailun ja hoiva-alan puolelle. Ikääntyvän väestön avuksi tarvitaan Posiolla entistä useampia käsipareja.


Vaikka Posiolla on parasta olla ja elää, tarvitaan myös satsauksia sekä kunnan että valtion toimesta. Haluaisin nähdä, että poliittiset päätökset alkaisivat muuttua enemmän alueellisuutta huomioiviksi. Se mikä toimii Helsingissä tai Espoossa, ei välttämättä toimi meillä Posiolla. ”15 minuutin kunta” ei onnistu meillä mitenkään päin! Edes koululaiset eivät ehdi sivukyliltä kouluun vartissa. On kaikkien etu, että Suomi pysyy asutettuna Pohjoisesta Etelään.


Korona on näyttänyt, että ihmiset haluavat ja voivat tehdä töitä myös mökeiltä käsin. On meidän etumme, että mökkiläiset pystyisivät jatkossakin -ajassa koronan jälkeen, tekemään työtä omalta mökiltään käsin ja olla Posiolla vaikka vuoden ympäri. Me tarvitsemme Posiolla hyvät tietoliikenneyhteydet auttamaan tässä. Toimia yhteyksien parantamiseksi tehdään jo ja toivon, että aikanaan tämä laajenee koko kunnan alueelle.


On myös äärettömän mukava huomata, että Posio kiinnostaa asuinpaikkana yhä enemmän. Lisää uusia kasvoja ja perheitä sopii edelleen kuntaan. Paluumuuttajista olen todella iloinen. Koti on koti. ❤️


Rentouttavaa viikonloppua!


-Milla






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi Kepu?

Kunnallisvaaliehdokkaaksi!

Miksi lähdin ehdokkaaksi?